De olijfoogst 2025 komt eraan!

Op het landgoed van Casa dei Contadini staan tal van prachtige, oude olijfbomen die nog vol in productie zijn! Elk jaar in Oktober start de olijfoogst. Een traditioneel en intensief stukje handenarbeid! Onder begeleiding van de vorige eigenaar Vincenzo stropen ook wij daarom dit jaar de mouwen op en krijgen een masterclass olijven plukken want ja, dat is voor ons natuurlijk een ‘eerste keer’, maar de komende jaren is het de bedoeling dat we dit klusje zelf gaan klaren!

En ja… wat doe je daarna met al die olijven? juist, Olijfolie maken! Na de oogst brengen we de olijven naar de frantoio (perserij) en wordt het in een mooie fles met etiket gegoten. Dat betekend ook proeven! Dus wij gaan binnenkort uitgebreid aan de bruschetta om onze eigen gemaakte lekkernij te testen.

Komen jullie volgend jaar op ons mooie stukje aarde verblijven? Dan is er natuurlijk alle gelegenheid om mee te proeven en misschien neem je wel een authentiek flesje échte italiaanse olijfolie mee voor thuis!